(kuva Elina Niemi)

maanantai 7. lokakuuta 2013

5.-6.10.13 Hakua, Tuukk pk-leiri (22-24)

Tuukk:n pk-leiri Räyskälän leirikeskuksessa. Meidän hakuryhmää luotsaamassa Kaarina Jaakola, jolla ihanainen Hiski -bc, kovasti Demon näköinen huipputaitava pk-koira.

Lauantain treenissä oli tarkoitus näyttää millä tasolla ollaan tekemällä sellainen harjoitus, joka kotitreenissäkin mahdollisesti tehtäisiin. Ja mikäli oli jotain ongelmia, oli suotavaa yrittää saada ongelma näkymään treenissä. Alue oli aika kiva, näkyvyys suht hyvä, vasen puoli nousi melko jyrkästi mäkeen. Koska tuuliolosuhteet olivat taas niin, että tuuli vasemmalta puolelta, halusin olla erilainen nuori ja halusin tehdä radan takaperin, siis aloittamalla takarajalta. Demolle viisi pistoa:
1) Oikea etukulma, tyhjä. Nousi hyvin mäkeä ylös, mutta kääntyi taaksepäin ja tuli pois. Uusi lähetys vähän edempää, nyt hieno laatikkopisto
2) Vasen etukulma seuraava piilo, joka oli varmaan 70 m syvyydessä. Hienosti Demo upposi ja löysi piilolle ja ilmaisukin ok.
3) Hieno suora pisto, löysi maalimiehen, ilmaisu ok.
4) Tyhjä. Lähti suoraan ja oli selkeä laatikkopisto, muttei ehkä ihan tarpeeksi syvä, kun melko nopsaan tuli takaisin. Hyväksyin kuitenkin, koska ei pystynyt näkemään, missä saakka oli käynyt.
5) Oikealle löytö. Hieno suora pisto, mutta tässä saatiin ilmaisuongelma esille. Palautti rullan piikkinä ja lähti näytölle banaanina ja eksyi. Mäenpäällä aikansa haahuiltuaan löysi kuitenkin maalimiehen.

Lauantaina iltapäivällä ilmaisutreeni. Neljä pistoa, maalimiehet lähellä (20-30 m), tarkoitus että Demo näkee minut koko ajan. Kahdelle vikalle otettin näytölle ääniapu, sillä alkoi jo lähteä vähän kiertäen näytölle. Muuten nämä ihan ok, ja huikkaus maalimieheltä auttoi kyllä suunnistamaan suoraan piilolle.

Sunnuntaina päätin tehdä sokkoradan, 3 maalimiestä 100 m matkalle.Ilmaisuongelman takia pelkästään suorilla palkoilla. Alue oli nyt eri kuin lauantaina, sama metsä, mutta keskilinja eri suuntaan. Molemmat etukulmat jouduin lähettämään kahteen kertaan, kun ei edennyt tarpeeksi syvälle suoraan. Tähän jo neljä pistoa siis, ei löytynyt ketään. Seuraava lähetys vasemmalle, maalimies löytyi maakuopasta n. 20 m syvyydeltä. Oikealle tyhjä. Toinen maalimies löytyi vasemmalta viidestä kympistä. Siinäpä se olisi ollut alokasluokan suoritus, mutta haettiin vielä viimeinen mm oikeasta takakulmasta umpparista. Sen paikantaminen olikin melkoisen vaikeaa, Demo pyöri ja pyöri. Siitä kyllä näki selkeästi että joku haju on, enkä siksi kutsunut pois.

Oman treeninsä jälkeen Demo jäi vielä hengailemaan lähistölle auttaakseen Riiviksen treenissä, jos Riivis passivoituu maahan makamaan, eikä mene pistolle. Demo hälytettiinkin sitten apuun melko pian. Riivis kytkettiin ja vietiin keskilinjalle katsomaan, kun Demo sai nostaa ko. pistolta maalimiehen. Sitten koko keskilinjan porukka juoksi piilolle kovaäänisesti kehumaan Demoa, jotta saataisiin Riivis mahdollisimman kateelliseksi. Demo taisi olla ihan ällistynyt, että mistä moiset bileet :) Enempää Demon apua ei tarvittu, mutta Demo sai vielä katsella kun lopuksi Riivikselle juoksi maalimies metsään hetsaten, hyvä motivaation nostatus :)

Kaarina kehui että Demosta tulee hieno hakukoira, siltä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilmaisuongelma on Kaarinan mielestä tekninen, ei siksi, ettei haluaisi mennä maalimiehelle. Jossain vaiheessa vaan tullut liian vaikeaa. Lauantaina pistot olivat tosi hyviä ja suoria, sunnuntaina taas jouduin lähettelemään uudelleen, kun ei uponnut syvälle suoraan. Eli suoruuksia myös vahvistettava edelleen. Ilmaisutreeneissä palataan nyt taaksepäin niin, että tehdään sen verran läheltä että Demo näkee minut keskilinjalla, jotta saadaan rullan luovutus kolmion mallilla ja näyttö suoraan maalimiehelle.

Oikein kiva ja antoisa leiri oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti