(kuva Elina Niemi)

maanantai 7. lokakuuta 2013

30.9.2013 Paimennus

Aitopaimen, Läyliäinen. Lampaat oli siirretty alalaitumelle, sinne missä ne aiemmin kesällä olivat. Tämä oli kuitenkin vika paimennuskerta täällä tälle kesälle, viikon lopussa lampaat siirretään pois laitumelta.

Ekalla kierroksella tehtiin ihan peruskuljetusta, laidunta päästä päähän. Toiseen suuntaan meni suht mallikkaasti, lampaat kulkivat rauhassa ja Demokin oli rauhallinen. Toiseen suuntaan taas lampailla oli vetoa ja sinne taisi kaikilla vauhti lisääntyä. Kaikenkaikkiaan Demo kyllä kulki liian lähellä lampaita, sillä lampaat olivat ihan kiinni minussa ja välillä jopa ohi minusta. Yritin pysäytellä aika tiheään Demoa, koska hidastuskäsky ei oikein tuntunut toimivan. Välissä otettiin vaistonvaraista kuljetusta ilman käskyä, kääntyilin vaan paljon ja tulin lauman läpi kohti Demoa.

Tokalla kiekalla poispäin ajoa liinassa. Liina oli ihan löysällä, mutta sain kyllä aika paljon käskeä maahan, ettei lähtenyt vetämään vauhdilla eteenpäin. Käänneltiin myös laumaa niin, että pyysin pieniä pätkiä "vas" tai "oik". Ja taas välissä vaistonvaraista kuljetusta.

Treenissä oli paljon hyvää, mutta edelleen sitä lampaiden sekaan ryntäilyä silloin, kun en ollut tarpeeksi tarkkana. Ne vasemmalle käännökset ovat hankalia, ja niissä pitäisi aina katsoa, ettei pääse tulemaan kohti lampaita. Oikealle menee hyvin. Ja taas teki saman kun ennenkin, kun oli tarkoitus mennä pois laitumelta ja lähestyin makaavaa Demoa, se karkasi mun ohi lampaiden luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti