(kuva Elina Niemi)

maanantai 9. tammikuuta 2012

9.1.2012 Tokoa

Porukalla tokoa omalla kentällä. Tehtiin pareittain, minulla parina Riikka. Jokaisen liikkeen jälkeen vaihdettiin koiraa, eli yksi liike + tauko.

Ensin paikallaistuminen ryhmässä. Porukka oli jaettu kahtia, 5 koiraa oli rivissä ja toiset viisi ohjaajaa ja yksi koira häiriköivät. Istuminen oli noin minuutin mittainen, seisoin aika lähellä kävin palkkaamassa useaan otteeseen, koska häiriötä oli melkoisesti. Sitten perään paikallamakuu pari minuuttia. Sama juttu, kävin palkkaamassa tiheästi. Vaikka häiriökävelijät ja -koira eivät pyynnöstäni ihan Demon lähelle tulleetkaan, kyllä Demo niitä katseli ja heilutti häntää, jos joku ihminen tuli lähelle. Ei vielä kestä suurta häiriötä.

Tauon jälkeen luoksetuloa. Otin ensin vauhtiluoksetulon aika pitkällä matkalla, vapautuksen jälkeen Demo sai tulla kiinni ketunhäntäpatukkaan. Tuli vauhdilla ja liukui vähän ohitse, liukas kenttä. Sitten pari kertaa jalkojen välistä, ensin lyhyemmällä ja sitten pidemmällä välimatkalla. Kokeilin tän jälkeen lyhyeltä välimatkalta osaako tulla eteen jos sanon vain "tänne", no ei osannut. Juoksi mun ohi/taakse katsomaan missä lelu. Otettiin sitten uudestaan niin, että avustin käsimerkillä eteen. Lopuksi vielä jalkojen välistä juoksu.

Tauon jälkeen ruutua. Riikka vei ensin lelun x 2. Sitten hämäys, Riikka oli vievinään ja kun Demo juoksi ruutuun, heitti pallon Demolle. Sitten taas vietiin lelu normisti kerran tästä suunnasta ja pari kertaa toisesta suunnasta. Jokunen juoksu ruutuun oli vähän banaaninmallinen, ja vauhti ei ollut päätähuimaava. Mutta ihan jees kuitenkin. Lopuksi vielä ruutuun hakeutumista ihan läheltä sheippaamalla. Ei siis käskyä, odotin vaan ja heitin pallon kun meni ruutuun. Näitä kolme toistoa. Ei vielä osaa hakeutua suoraan ekalla kerralla ruutuun, vaan menee vähän sinnepäin ja katsoo, että "onks nyt hyvä?". Mutta kuitenkin siirtyy itse, kun palkkaa ei kuulu.

Tauon jälkeen liikkeestä seisomista. Heitin pallon + käsky "top" samaan aikaan, reagoi aika hyvin. Harjoiteltiin myös paikallaseisomista pallo muutama metri Demon edessä.

Taas tauko, jonka jälkeen vähän seuraamista. Reijan tunnarikapulat sattuivat olemaan vieressä, joten otin samalla myös pari kapulanpitoharjoitusta. Nämä menivät ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti