(kuva Elina Niemi)

maanantai 23. tammikuuta 2012

23.1.2012 Tokoa

Tokoa omalla kentällä pareittain, mulla parina Elina.

Ensin istuminen ryhmässä. Oltiin ympyrässä nokat sisäänpäin. Tarkoitus tehdä häiriötä niin, että ohjaajat kävelevät isoa ympyrää koirien takaa. Minä jäin ensin Demon eteen ja palkkailin, sitten uskalsin kiertää vieressä olevaa koiraa ja Demon takaa, en kuitenkaan lähtenyt kauas. Istuminen kesti parisen minuuttia. Sitten seisominen :) Sama muodostelma, pienempi häiriö, ohjaajat kiertelivät lähinnä omia koiriaan. Jätin lelun Demon eteen ja kiertelin edestakaisin ja Demon sivuilla, en kuitenkaan mennyt takaa. Hyvin pysyi paikallaan. Tämä ehkä reilun minuutin.

Tauon jälkeen ruutua. Lunta oli sen verran, että piti valita iso lelu.Isoin autosta löytyvä oli pehmeä futispallo, tosin mustavalkoinen, eli ei kovin erottuva väreiltään. Ensin pari kertaa niin, että Elina hetsasi ja vei pallon ruutuun Demon nähden. Sitten kaksi kertaa "hämäys", Demo näki kun Elina oli vievinään lelun, mutta Demo juoksikin tyhjään ruutuun ja Elina heitti pallon. Nämä kaikki menivät hyvin ja vauhdikkaasti. Sitten se vika kerta... Elina vei pallon valmiiksi ruutu, ja mun mielestä se näkyi Demolle saakka. Mutta silti se juoksi vähän matkaa, ja jäi katsomaan minua. Eikä lähtenyt ruutuun, kun odotin. Otettiin uudelleen, Elina näytti palloa. Juoksi ruutuun ja jäi katsomaan minua. Jostain syystä ei enää palkkautunut pallosta yhtäkkiä? Kun heitinkin, juoksi pallon luo ja jäi katsomaan minua. Outo otus. Ehkä liikaa toistoja tai jotain..? Neljä ekaa kertaa menivät kyllä tosi hienosti.

Tauon jälkeen luoksetuloja. Jätin Demon istumaan, menin n. 30 metrin päähän ja kutsuin, nakkasin pallon ja samalla käsky "top". Nämä on ihan ensimmäisiä luoksetulon pysäytyksiä, joten vain käsky ja pallo lentää samalla. Sitten pari kertaa vauhtiluoksetulo, tarkoitus oli jalkojen välistä, mutta meni toisella kertaa ohi. Sitten taas kerran pysäytys, ja viimeisenä kerran vauhtiluoksetulo. Elina toimi liikkurina, kerran oli Demo vähän nytkähtänyt, kun Elina sanoi "käsky!".

Tauko, sen jälkeen zetaa. Vähän modattua sellaista, en kiertänyt koiran takaa palatessani. Kokeilin suoraan niin, että sanoin vaan "istu" ja jatkoin matkaa. Istui, mutta lähti ekalla kerralla perään. Uusi yritys, ja palkkasin istumisesta heti, jatkoin vasta sitten matkaa. Maahanmeno ja seisominen ok, niistä en palkannut heti. Otettiin vielä istuminen uudelleen, nyt sekin ok ilman palkkausta heti. Lopuksi vielä pari liikeestä seis niin, että heitin pallon samalla.

Lopuksi eteenlähetys, Elina oli aiemmin vienyt pallon kentän laitaan Demon nähden. Hyvin irtosi, vaikka muistikuva-aika oli pitkä. Kohta pystyy ja pitääkin jo alkaa harjoittelemaan maahanmenoa, ettei tule liian vahvaksi se lelun etsiminen kentänlaidasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti