(kuva Elina Niemi)

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

31.12.2011 Haku (30)

Vuoden viimeinen hakuharkka, eli 30 treeniä ehdittiin vuoden aikana tehdä.

Oltiin Tuusulantien ja Korsontien risteyksessä. Olin etukäteen ajatellut, että voitaisiin  vuoden viimeisten treenien kunniaksi partioida, mutta kun oli niin helppo maasto hyvällä näkyvyydellä, pitihän sitä käyttää hyväksi. Demolle ensin etukulmiin ukot niin, että näki heidän lähtevän yhtäaikaa kävelemään piiloihinsa etulinjaa pitkin. Nämä molemmat ok, toiselle lähetin yliheittona. Sitten kolmen ukon mielikuva (haamuina), näytettiin järkässä 3, 2, 1. Eka ja toka ok. Tokalle yliheittona, jätin istumaan n.30 metriin. Juoksi keskilinjalle polkua, joka tuli ehkä 10 metrin päähän minusta. Jatkoi hyvin toiselle puolelle, mutta ei siis ihan minun läheltä. Tokalta piilolta keskilinjalle palatessa jätin taas istumaan ja tarkoitus tehdä yliheitto. Yliheitto ok, mutta ei irronnut tarpeeksi syvälle, vaan kävi tekemässä "homovoltin". Ei siis mielikuva ihan riittänyt kolmannelle pistolle. Uusi lähetys keskilinjalta, kuiskin vähän "missä ukko" yms., nyt irtosi hyvin. Viimeinen, eli kuudes pisto suurilla ärsykkeillä (haamu + ääni), päästin heti perään, ja mm lähti vielä juoksemaan pakoon.

Tässä treenissä jokaisella mm:llä oli makupalojen lisäksi lelu, ja Demo kyllä tykkäsi kovasti leikkiä piilolla. Ehkä annan jatkossakin lelut namien lisäksi, tai voisi kokeilla välillä pelkkää leluakin. Ensi vuonna jatketaan harjoittelua seuraavin eväin:

- kolmen mm:n muistikuvat. Kolmannelle ei välttämättä yliheittoa, vaatii ehkä pienen keskittymisen ennen lähetystä
- sisääntuloja voisi ottaa esim. niin, että näytetään haamu, jonka jälkeen avustaja vie Demoa hihnassa toiselle puolelle metsään, jossa laskee sen irti -> yliheitto haamun perään. Tällä voisi saada ehkä viettiä nostettua. Istumaan jättäminen on kuitenkin hallintaa.
- koska Demo ei niin ole kuolleen saaliin perään, voisi motivaatiota nostaa myös pakenevilla mm:llä
- "mukanäöt". Uskotellaan koiralle, että se näki haamun :)
- partoidaan aika-ajoin
- nyt kun on vielä avut käytössä, esiteltäisiin Demolle mahd. paljon eri maastotyyppejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti