(kuva Elina Niemi)

perjantai 2. elokuuta 2013

20.7.2013 Paimennus

Paimennuspäivä Hilskalla Paattisilla.

Ekalla kierroksella peruskuljetusta pitkä pelto (n. 200 m) päästä päähän. Tarkoituksena, että lampaat eivät ole kiinni ohjaajassa ja koira luonnollisesti pitää sopivan matkan lampaisiin, jolloin kaikilla sama välimatka toisiinsa. Koira n. 15 m kevyessä liinassa, jonka päässä apuohjaaja. Lampaat pässipoikia, jotka olivat vähän jähmeämpiä liikkumaan, eivätkä niin hanakasti tukeutuneetkaan ihmiseen. Demolla meni tämä niin hyvin että todella yllätyin. Ei kiristynyt liina kertaakaan, hienosti hiippaili lampaiden perässä koko matkan, ei kertaakaan rynnännyt eikä edes liina kiristynyt.

Tokalla kiekalla pyöröaitauksessa flänkkejä ja sitten tasapainopisteeseen maahan, josta pieni pätkä ajoa. Oikealle toimi ihan hyvin, vasemmalle taas ei. Vasemmalle syöksyy suoraan kohti lampaita. Tehtiin sitten niin, että menin itse seisomaan "kaarelle" ja kutsuin Demoa sinne niin, ettei päässyt lähtemään kohti lampaita. Toimi ihan ok.

Kolmannella kiekalla isolla pellolla ja lampaina aika haipakkaasti liikkuvat uuhet. Yritettiin ensin Demon kanssa ajaa niitä ulos pikkuaitauksesta, mutta sitä ei Demon pää kestänyt. Kyllähän ne sieltä ulos tulivat, mutta räjähtivät ympäri parkkipaikkaa. Kaksi kertaa kokeiltiin ja kolmannella laitettiin liinaan ettei pääse ryntäämään. Isolla pellolla sama harjoitus kuin pyöröaitauksessa. Samat ongelmatkin eli vaikea vasen ja nyt oli sekin ongelma, ettei lampaat oikeen tahtoneet pysyä paikallaan. Oikealle saatiin ihan hyviä ja kai sinne vasemmallekin lopulta joku ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti