(kuva Elina Niemi)

lauantai 12. marraskuuta 2011

10.11.2011 Demo osteopaatilla

Demo kävi Maare Kaiperlan käsiteltävänä. Varasin ajan kun vielä ontui oik. takajalkaansa, mutta meni näin pitkälle. Ei ole siis kolmeen viikkoon nyt ontunut.

Maare löysi Demosta kuitenkin korjattavaa. Suurin osa meni multa ohi, kun termistö (koiran rakenteesta) oli vierasta, mutta jotain traumasta aiheutunutta lantion/selkänikamien kiertymää siellä oli, mikä vaikutti juuri oikeaan takajalkaan. Toisessa etujalassa/ lavassa oli myös jotain pientä. Mikään ei ollut vakavaa ja pitäisi tulla tällä yhdellä hoitokerralla kuntoon. Demo näytti selkeästi kun jostain teki kipeää, ja selkeästi rentoutui ja laittoi silmät kiinni, kun Maare käsitteli aluetta. Aion käyttää sitä nyt jatkossa ainakin kahdesti vuodessa tarkastuksessa. Tällaisille nuorille ja vilkkaille koirille kun sattuu kaikenlaista, ja on hyvä hoitaa pienet jutut pois, ennenkuin ne pääsevät varsinaisesti ongelmiksi kasvamaan. Noista selän kiertymistäkin kun kuulemma vuosien saatossa saattaa kasvaa luupiikkejä, jos niitä ei hoideta.

Muuten Maare sanoi Demosta, että sillä on valtavan hieno ja voimakas luusto, joka on vielä aivan kesken kehityksen (löysä). Sanoi, ettei kannata kuvauttaa kuin vasta puolitoistavuotiaana. Harrastuksista puhuttiin myös, sanoi että agilityä ei ainakaan kannata aloittaa ennen kevättä. Totesi myös, että kun kyseessä on rotuisekseen tosi raskasluustoinen kaveri, agility ei ehkä muutenkaan ole hyvä lajivalinta. Sitä olen itsekin pohtinut, mutta katsotaan nyt, annetaan ainakin Demon kasvaa ja kehittyä ensin rauhassa. Ja harrastellaan niitä rauhallisempia lajeja toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti