(kuva Elina Niemi)

maanantai 8. lokakuuta 2012

7.10.2012 Tokopäivä

Collieyhdistyksen tokotoimikunnan järkkäämä tokopäivä Sipoossa, kouluttajana Jessica Svanljung.

Halli oli haastavan tuntuinen treenipaikka, kovasti humiseva tuuletin (tai joku?), niin että käskyt sai antaa ihan kunnon äänellä, ja lattialla kirjava matto, josta esim. ruutua oli aika hankala erottaa. Jessica piti ensin noin tunnin mittaisen teorian, minkä jälkeen jokainen koirakko treenasi kaksi settiä, à 22 min.

Demon kanssa tehtiin ensin kaikki avo-luokan liikkeet kisatyyliin, tosin liikkeiden välillä palkaten. Aloitettiin seuraamisella, jonka aikana Demo pomppasi ja kalautti hampaansa mun huuleen niin, että siihen tuli oikein kunnon vekki, ja verta tuli aika paljon. Jouduin sitten keskeyttämään treenin seuruun jälkeen huulen hoitelua varten, toinen koirakko treenasi välissä, ja sitten taas jatkettiin.

Seuraavana liikkeestä maahanmeno. Maahanmeno hieno, mutta kun kävelin koiran taakse, kääntyi vinoon/lonkalleen katsomaan mun perään.

Luoksetulo: stoppi aika hyvä, vauhtia oli vain liikaa niin että liukui vähän. Sai seistä aika kauan ennenkuin liikkeenohjaaja sanoi "käsky", ja olikin jo menossa maahan, kun ei tiennyt mitä pitäisi tehdä. Tätä seisomassa pysymistä ei ollakaan oikein vielä treenattu, palkka on tullut heti pysähtymisestä. Luoksetulon loppuosan etuperusasento vino.

Liikkeestä seisominen: tämä meni muistaakseni ihan ok.

Nouto: vähän varasti, ja luovutusasento vino. Meno- ja paluuvauhti ja kapulan otto ok.

Kaukot: valahti heti lonkka-asentoon. Korjasin ottamalla maahanmenon uusiksi. Itse vaihdot ok. Seisoin aika lähellä.

Hyppy: meni maahan esteen toisella puolella.

Toisesessa setissä paneuduttiin ensin seuraamiseen. Jessican mukaan kävelen ja juoksen liian hitaasti, minkä vuoksi Demon on hankala pitää paikkansa. Tehtiin sitten seuruuta niin, että kävelin selvästi reippaammin. Tuntui ihan hyvältä ja kuulemma näytti paljon paremmalta.

Sitten etuperusasentoja. Todettiin, että kovasta vauhdista tulee vinoon, kun ei ilmeisesti "ehdi ajatella". Tehtiin sitten läheltä niin, että ohjasin ensin käsillä, ja sitten ilman apua. Kaikki onnistuivat hyvin, kun vire oli matalampi. Voisi palkata ruualla molemmin käsin molemmista rintataskuista. Ei lelua leuan alle tms, voi aiheuttaa kyttäystä ja näin vauhdin hidastumista. Otettiin myös edestä sivulle siirtymisiä. Demo pomppaa siinä, se pitäisi saada pois. Ihan älähtämällä kun pomppaa, ja lisäksi ohjaamalla käsin oikeanlaisen sivulletulon.

Sitten sitä lonkka-asento-ongelmaa. Tehtiin niin, että käskin Demon maahan, ja kävelin vaan sen vierelle koiran oikealta puolelta, ja palkkasin siitä. Pikkuhiljaa siitä edetään taakse ja kierretään koira. Jos kellahti lonkalle, työnnettiin kädellä suoraksi. Demo oli tästä vähän ihmeissään, ei selkeästi tykkää kun siihen koskee. Enkä tiedä tajusiko se, miksi sitä tönitään. Jessica sanoi, että Demon pitäisi tottua kosketukseen, ja sen pitäisi alkaa itse pitää huolta siitä, että on suorassa, kun ei halua tulla työnnetyksi. Enpä tiedä toimiiko tuo, mutta kokeillaan.

Sitten kaukoja. Palkan paikkaa pitäisi vaihdella, palkat esim. kansien päällä molemmin puolin koiran sivulla, välillä takana, välillä kädessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti