(kuva Elina Niemi)

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

21.10.12 Hakua (23)

Mervin ryhmän hakutreeneissä Uudenkyläntiellä lähellä Pursutien suota. Maasto alkuun tasaista kangasmetsää hyvällä näkyvyydellä, sitten nousi kallion päälle. Tallattiin n. 200 m rata.

Demolle kolme ensimmäistä pistoa mielikuvina, näytettin järjestyksessä 3,2,1. Ekalla piilolla mm umpparissa, iso sadevesisaavi, jossa kansi vähän auki. Kaikilla kolmella Demo teki suorat pistot ja meni vauhdikkaasti. Otin toisen ja kolmannen yliheittoina. Neljäs mm valmis. Tämä ei sitten mennytkään niin hyvin, Demo lähti epävarmasti ja kääntyi parinkymmenen metrin jälkeen 90 astetta ensin radan alkua kohti ja seuraavalla lähetyksellä toiseen suuntaan. Myös seuraavilla lähetyksillä lähti ihan vääriin suuntiin, ja lopulta ei enää edennyt ollenkaan, vaan jäi katsomaan minua. Siirryin aina lähemmäs piiloa, ja lopulta sai hajun mm:stä. Viides pisto oli kallion päällä, hankala kohta, jossa piti ylittää "rotko" matkalla. Lähetys heti ääniavun perään, tämä ok. Kuudes pisto lasku jyrkähköä kallionrinnettä alas, tämä myös ääniavulla, ei ongelmia. 

Parin viime treenin johtopäätökseksi voisi ehkä vetää, että Demo on liian kiinni avuissa. Niin kauan kun saa avun menee hienosti, mutta ilman apua lähtee ihan väärään suuntaan tai ei irtoa kunnolla. Seuraavaksi pitäisi ottaa ohjelmaan mielikuvatreeniä pidemmällä tauolla, esim. 4 piston sekametsä, jonka näyttämisen jälkeen Demo vähäksi aikaa autoon. Myös parin kerran partiointitreeni voisi tehdä hyvää. Apuja pitäisi nyt häivyttää kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti