(kuva Elina Niemi)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

9.6.2012 Hakua (6)

Sari Kärnän hakupäivä Landbossa.

Demolle ekalla kierroksella viiden maalimiehen "sekametsä". Maalimiehet taputtivat piiloilta, lopusta alkuun päin. Tämä treeni meni muuten ihan ok, mutta olikohan kolmas piilo (n. 40 m metsää, sitten nousu kalliolle) vähän vaikea Demolle, ei edennyt tarpeeksi syvälle ekalla pistolla. Hyytyi muutenkin loppua kohti, lähti lopussa ravilla, mutta siirtyi sitten laukalle.

Tokalla kierroksella samoja piiloja. Ensin kolme pistoa valmiina. Näistä kaksi ekaa ok, kolmannella oli jo melkoisen hyytynyt, meni ravaten. Neljännellä pistolla oli pakeneva maalimies, Merja pinkaisi puskan takaa kun olin lähettänyt Demon. Tämä sai kyllä aikaan toivotunlaisen reaktion, ja koira sai jalat allensa.

Toivoin saavani Sarilta vinkkejä, miten edetä harjoittelussa ja saada mahdollisesti Demolle lisää vauhtia/motivaatiota. Sari oli sitä mieltä, ettei kannata hirveesti alkaa hosua/antaa ylenpalttisia apuja, koira voi mennä siitä vain hämilleen. Vauhtia tulee varmaan kokemuksen kautta, eikä Demosta ehkä mitään turboahdettua mallia koskaan saakaan.

Jatketaan siis samalla linjalla kuin aiemmin: mielikuvilla, välillä valmiita ukkoja, ja silloin tällöin pakenevia maalimiehiä. Ja täytyy muistaa myös rajoittaa pistojen määrää etenkin kuumalla kelillä, ettei koira olisi ihan poikki viimeisillä pistoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti