(kuva Elina Niemi)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

3.6.2012 Paimennus

Paimennuskurssi Aitopaimenessa Lopella.

Demo lampailla kolme kertaa. Ekalla kierroksella seisoin lampaiden kanssa keskellä, ja Demo sai kiertää niitä. Toinen suunta selkeästi vaikeampi (olisko ollut oikea).

Tokalla kierroksella kokeiltiin alkeellista kuljetusta. Virpi piti Demoa liinassa, minä lampaiden lähellä ja lampaat siinä mun ja koiran välissä. Tuli ajoittain nätisti hiippaillen suoraan, ja uskoi kyllä hyvin "maahan" käskyä. Välillä Demon olisi kyllä tehnyt mieli antaa lampaille vauhtia, jolloin joutui komentamaan tiukasti.

Kolmannella kerralla kokeiltiin ns. sanatonta viestintää, ts. että kropalla vaan ohjaisin koiraa, etten sekoittaisi sitä antamalla käskyjä väärissä kohdin. Demo lähtee helposti kiertämään lampaita eikä osaa hakeutua vielä niiden taakse tasapainopisteeseen, joten tämä harjoitus johti siihen, että yritin saada Demon pysymään lampaiden takana.

Vaikea laji, kun ei itse ymmärrä mitään... Vaikea edes tässä kuvailla tarkemmin mitä tehtiin, kun se tuntui omalta osalta lähinnä sekoilulta ja lampaisiin tai ruohotupsuihin kompastelulta :) Kun keskityin koiraan, lampaat katosivat kahville, ja kun keskityin pysymään lampaiden lähellä, koira oli ties missä. Ihme, jos minusta huolimatta Demosta vielä tulee paimen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti