(kuva Elina Niemi)

torstai 24. toukokuuta 2012

18.-21.5.2012 Tuukk:n hakuleiri Inkoossa (treenit 2-4)

Viikonloppu Tuukk:n pk-leirillä Inkoon Västankvarnissa, hakukouluttajana Konttisen Antti.

Lauantaina treenattiin kahteen otteeseen. Taitaa olla pisin metsässä viettämäni päivä ikinä, aamulla aloitettiin klo 9, välissä pidettiin vajaan tunnin ruokatauko, ja treenejä jatkettiin vähän yli klo 22:een. Kyllä oli porukka poikki tämän rupeaman jälkeen :) 

Demolle lauantain ekassa setissä motivaatioharjoitus, kaksi viuhkaparia eli neljä pistoa. Viuhkapari lähti erkanemaan samasta kohdasta, toinen jatkoi vähän toista pidemmälle radalla. Antin ohjeena oli kumartua koiran tasolle osoittamaan metsässä liikkuvia ukkoja, ja pysähtyä siis muutamaksi sekunniksi näyttämään joka kerta. Demo suoritti nämä pistot ihan ok, mutta harjoitus ei varsinaisesti vastannut tarkoitustaan, koska olisin toivonut koiran suorastaan sinkoavan metsään maalimiesten perään. Demo eteni omaan rauhalliseen tyyliinsä. Antti sanoi, että Demolle helppo harjoitus ja se kyllä tietää mitä ollaan metsässä tekemässä.

Lauantai-iltana toisessa setissä tallattiin 3 kpl kaistaleita. Tuulesta ei juuri apuja herunut, oli ihan tyyntynyt illaksi. Demolle kaikilla kaistaleilla ukot valmiina. Ensimmäinen ok. Jätin koiran maalimiehelle ja tein keskilinjalta yliheiton. Lähti ihan vinoon kaistaleelta ulos, kutsuin takaisin ja uusi lähetys, nyt ok. Kolmannelle myös yliheitto, vein ensin Demon keskilinjan toiselle puolelle metsään istumaan ja kutsuin sieltä. Tämäkin pisto ok. Meni siis kaikenkaikkiaan varsin hyvin ilman apuja, mutta eteneminen metsässä edelleen verkkaista, saisi työskennellä paremmalla motivaatiolla.

Sunnuntain treeneissä tallattiin taas kaistaleita. Demolle teemana suorat pistot ja kääntyminen radalla oikeaan suuntaan. Maalimies näyttäytyi joka kaistaleen etukulmassa, ja siirtyi sitten siitä muutaman metrin eteenpäin. Nämä kaikki pistot menivät ihan ok, mutta edelleen samaa ongelmaa, vauhtia ja intoa saisi olla enemmän. Viimeillä pistolla peräänjuoksu, "puolipako". Maalimiehen oli tarkoitus vinguttaa mennessään palloa, mutta ei tehnyt aluksi niin, ja Demo lähti vähän vinoon, liekö edes huomasi juoksevaa maalimiestä, joka katosi kumpareen taakse. Lopulta vingautti palloa, ja Demo sai ihan uuden vaihteen silmään. 

Mitä leiriltä sitten jäi käteen. Ainakin tuli todettua, että Demolla ei ole tarpeeksi hyvä maalimiesmotivaatio. Se kyllä tekee ja menee, mutta ei sellaisella asenteella kuin pitäisi. Osittain tähän nyt tällä kertaa varmasti vaikuttivat kuuma keli ja se, että Demo on syönyt tosi huonosti viime aikoina, liekö sillä siis energiavajetta. Todettiin myös, että haamut eivät nostata koiraa ollenkaan. Antti ehdotti, että Demo pitäisi opettaa kunnolla taistelemaan maalimiesten kanssa, ja palkata siis aina kunnon taisteluleikillä, mahdollisesti jopa hieman painetta luoden. Kokeillaan myös "pupu-maalimiehiä", josko saalisvietin avulla saataisiin lisää vauhtia, ja vaikka vinkupallot vielä vinkumaan. Muita mieleenjääneitä asioita oli se, että kaistaleita voisi useammin käyttää treenatessa suoria pistoja. Se on hyvä keino edetä suorien pistojen opettelussa sen jälkeen, kun näkö- ja ääniavut on jätetty pois. Kaistaleella voidaan myös opetella oikeaan suuntaan työskentelemistä niin, että mm näyttäytyy etukulmassa, ja sitten siirtyy alueella eteenpäin, ensin vain metrin verran, sitten kaksi jne. Kiinnitettiin myös huomiota asiaan, joka helposti unohtuu omissa treeneissä: koiran kehuminen, kun se kääntyy oikeaan suuntaan. Eli oikeaan suuntaan kääntymistä tulisi vahvistaa kehulla.

Tämän kauden tavoite olkoon siis Demolla se, että siitä tulee ihan hullu maalimiesten perään :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti