(kuva Elina Niemi)

lauantai 17. joulukuuta 2011

15.12.2011 Tokoa

Keinukalliossa, koutsina Katariina Kainulainen.

Ensin tunnaria. Piilotettiin omaa heinikkoon pari kertaa, kävelin ihan kunnolla ympäriinsä, niin että sai kunnolla etsiä. Kolmannella kerralla etualalla oli kasa hajuttomia kapuloita, kävin oman piilottamassa niiden taakse vähän sivuun, ja taas kävelyä ympäriinsä. Nyt ei mennyt tarpeeksi sivuun lähelle omaa, vaan jäi pyörimään hajuttomien kapuloiden taakse ja vasemmalle, missä oli aiemmat piilotukset tehty. Lopulta otti hajuttomien kasasta kapulan ja toi mulle. Odotettiin, että ratkaisisi itse, mutta ei tehnyt muuta kuin tiputti ja kävi hakemassa kasasta uuden. Otin sen pois ja kävin uudelleen kävelemässä sillä alueella, jossa oma oli. Sen jälkeen Demo löysi sen ihan ok. Katariinan ohjeet: paljon oman piilotusta, miel. useita toistoja päivässä. Välillä voi laittaa kasan hajuttomia lähistölle, mutta oma selkeästi niistä kauemmas.

Seuraavaksi noutoa. Ensin pitämistä, mikä ok. Sitten vauhtinouto. Menovauhti huono, märkä alusta vaikutti selkeästi. Sitten sivulla kävelemistä käskyllä "mukana" kapula suussa. Tolpan kiertoa kapula suussa niin, että heitin ensin kapulan, Demo noutamaan, ja sen lähestyessä minua uusi käsky "kierrä". Ekalla ja tokalla yrityksellä tiputti kapulan "kierrä" käskyn kuullessaan, mutta sitten se alkoi sujua. Katariinan ohjeena oli, että paljon erilaisia harjoituksia kapula suussa, että tottuu kantamaan sitä ja saa tehdä "kivoja" juttuja kapulan suussa.

Muutoinkin ohjeena oli, että mielikuvitus käyttöön treenatessa. Esim. ruutua voi treenata niin, että koira saa välillä juosta ruudun läpi esim. agilityputkeen, kiertämään tolppaa tms.mikä koirasta on hauskaa (voisikohan tässä käyttää maalimiestä??). Välillä voi lähettää ruutuun esim. auton takaa, ja palkka voi vaihdella, välillä ruudussa lelu, toisiaan ruokakuppi, kosketusalusta tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti