(kuva Elina Niemi)

maanantai 3. kesäkuuta 2013

25.-26.5.2013 hakuleiri Hartolassa (5-7)

Tuukk:n hakuleirillä Hartolassa. Meidän ryhmässä Suski ja Päivi Kinnunen, Mira Eerola ja Johanna Boberg, kouluttajana Jani Karvonen.

Lauantaina maastona kiva kangasmetsä, jossa aika hyvä näkyvyys. Rata n. 200 m. Lämmin ja aurinkoinen päivä, jonkin verran tuuli oikealta etuviistosta.

Demolle ekalla kierroksella risteilytreeniä, suorilla palkoilla

1) oikea etukulma, löytö (vastatuuli)

2) tyhjä, ok

3) tyhjä (vastatuuleen, jäi vähän vajaaksi n.40 m, mutta hyvä laatikko kuitenkin)

4) tyhjä, ok

5) löytö (kääntyi alueella eteenpäin, huutelin jo takaisin, mutta mm olikin mennyt piiloon tarkoitetusta piilosta seuraavaan, hyvin Demo jatkoi vaikka huutelin takaisin.

6) löytö. Tämä vaikea, piilo oli hiekkakuopassa. N. 40 metrin syvyyteen normimetsää, josta rinne alas hiekkakuoppaan ja myötätuulen puolella. Vasta kolmannella lähetyksellä löysi maalimiehen, olin siinä vaiheessa jo siirtynyt vähän lähemmäs lähettämään. Kaksi tyhjää kuitenkin ihan hyviä, oli pyörinyt siellä hiekkakuopan pohjallakin, muttei vaan saanut hajua.

Vähän alkoi loppua kohti hyytymään, kun oli kuuma ja vikaa pistoa joutui pommittamaan. Hienosti kuitenkin lähti joka pistolla ja tyhjät olivat ihan ok etenkin myötätuulen puolelle. Janin ohjeita: jossain vaiheessa alettava vaatimaan, että tyhjä myös vastatuuleen on riittävän syvä. Äänellä kannattaa ilmaista koiralle omaa olinpaikkaa (esim. huutamalla "Hyvä!" kun koira on viidessäkympissä ja kääntymässä alueella eteenpäin). Kannattaa harjoitella sopivalla tuulella myös sitä, että huudetaan koiraa luokse kun on varmasti saanut maalimiehestä hajun, jotta oppii että maalimiehen haju voittaa aina luoksetulokäskyn. Demo saisi keskittyä, "lukittua" lähetyksissä paremmin metsään, ei ole riittävän skarppina. Yliheitoista saatiin positiivista palautetta. Ne selkeästi nostavat koiraa eikä sitä kannata turhaan pysäytellä keskilinjalla, ellei ole pakko.

Iltapäivällä motivaatiotreeni:

Kaksi ekaa ääniavuilla: molemmissa etukulmissa olevat maalimiehet vinguttivat vuoronperään vinkupalloja. Seuraavat kaksi pistoa viuhkana. Ihan ok, mutta oli selkeästi vielä aamuisesta ja helteisestä kelistä johtuen väsyksissä, joten meni ihan reipasta vauhtia, muttei mitenkään tykkinä. Täytyy tehdä näitä motivaatiotreenejä myös välillä, jotta saadaan pistoista suorat ja vauhdikkaat.

Sunnuntaina aamupäivällä ilmaisua metsässä:

4 toistoa, maalimiehet 20-40 metrin syvyydellä. Otti rullan jokaisella ihan ok. Kahdella ekalla palautti "piikkinä", kaksi vikaa ok. Luovutus edelleen vähän huono (juoksee musta ohi, tiputtaa rullan mun viereen tms.). Janin neuvo oli että kehuisin ja kannustaisin oikein kunnolla, enkä vain odottaisi passiivisena. Sillä saisi myös sitä oikeaa piston muotoa, ettei palauttaisi rullaa lähetyspisteen kautta.

Lopuksi tehtiin vielä esinetreeniä, tallattiin hakkuuaukealle kolme kapeaa kaistaletta vastatuuleen. Otin Demolle vain yhden esineen, vaikutti jo sen verran väsyneeltä. Demo treenasi vikana, ja kaikille muille koirille eka kaistale oli ollut tosi hankala. Eivät tahtoneet edetä perälle saakka, vaan joku käänsi niitä oikealle ulos kaistaleelta noin puolesta välistä. Demolle tapahtui kahdella ekalla lähetyksellä aivan sama juttu, kaarsi oikealle johonkin huitsin nevadaan ja jouduin kutsumaan takaisin. Kolmannella lähetyksellä ok ja esinekin löytyi kaistaleen perältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti