(kuva Elina Niemi)

tiistai 18. kesäkuuta 2013

17.6.2013 Paimennus

Aitopaimenen treeneissä. Treenipaikka on tämän kesän osalta siirretty Lopen Läyliäisiin, matkaa kotoa tuli karvan päälle 50 km.

Demo ekalla kierroksella liinan kanssa lampaille. Tarkoitus alkuun vaan antaa sen liikuttaa niitä ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta tästä ei tullut juuri mitään, kun Demo vaan sinkoili ympäriinsä. Sitten otin lampaat yhteen reunaan ja päästin liinasta irti, tehtiin kaaria ja tarkoitus pysäyttää Demo aina "vartin välein". Tämä meni jo jotenkuten, mutta tuntui että itse olen ihan kireänä ja auttamattomasti myöhässä joka asiassa.

Toisella kierroksella Demo oli irti ja tehtiin ihan peruskuljetusta kääntyillen koiran mukaan. Virpi oli alkuun mukana auttamassa. Tämä alkoi jo sujua jotenkuten ja aloin itsekin rentoutua. Vaikea oli saada Demo pysymään lampaiden takana (suoraa kuljetusta), helposti lähtee kaarelle. Saatiin muutamia suoriakin pätkiä aikaiseksi. Tästä jäi ihan hyvä fiilis.

Virpi oli sitä mieltä, että Demolle ei sovi liinassa paimennus. Se saa vaan vääränlaista tukea liinasta niille sinkoiluilleen. Demon kanssa kannattaa nyt tehdä ihan peruskuljetusta kääntyillen koiran mukaan, ilman että koiralta vaaditaan juuri mitään (sikailla ei toki saa). Sillä saadaan se sitten rennommaksi ja itsevarmuutta kasvatettua ja toivottavasti ne lampaita kohti sinkoilut jäisi sitten vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti