(kuva Elina Niemi)

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

6.4.2013 Kaisa Hilskan hakupäivä (hakutreeni nro 1 v. 2013)

Hakupäivä Kaisan luona Paattisilla. Mukana Merja Onnin ja Auliksen kanssa, Mari Breen kanssa, Mirva Jakin kanssa ja Outi Valon kanssa. Treenattiin Kaisan talon takana olevassa metsässä. Ensimmäiset 100 m oli melko hyvin jo ennestään tallattu, kun Kaisalla oli ollut siellä hakutreenit kahtena edellisenäkin päivänä. Seuraavat 150 m meidän hakuradasta olikin sitten vaikeampaa kuljettavaa, umpihankea. Joka melkein kantoi, muttei sitten kuitenkaan.

Demolle risteilyharjoitus aamupäivällä. Olisiko neljä ensimmäistä pistoa ollut ihan perussettiä, maalimiehet viidessäkympissä valmiina piilossa, yksi kerrallaan. Osa yliheittoina ja osa lähetys vauhdista edelliseltä maalimieheltä palatessa. Nämä menivät kaikki hienosti. Sitten Kaisa sanoi, että seuraavat 50 m saan itse ratkaista mistä ja miten lähetän. Viides pisto oikealle oli tyhjä, joka oli tosi hieno. Kuudes pisto myös tyhjä vasemmalle, ihan ok sekin. Kaisa sanoi, että maalimies jäi ko. alueelle kuitenkin, nyt pitäisi miettiä mistä laittaa uudelleen. Mielestäni Demo oli hyvin käynyt molemmat puolet, mutta lähetin sitten uudelleen vasemmalle. Demo upposi taas hyvin ja oli tulossa takaisinpäin, kehuinkin siinä samalla, kun bongasi maalimiehen ihan läheltä keskilinjaa. Siinä oli Merja makaamassa lakanan alla, enkä yhtään ollut huomannut, vaikka oli niin lähellä. Hieno juttu, että Demo sai hajun takaisin tullessaan. Kaisa sanoi, että hänen mielestään Demo oli merkannut ko. maalimiehen jo aiemmin, kun tulimme takaisin keskilinjalle saman puolen löydöltä, mutta oli silloin hallinassa niin, ettei "uskaltanut" reagoida enemmän. Tiedä häntä, eihän se kuitenkaan suoraan maalimiehelle juossut tälläkään lähetyksellä, kuten luulisi että olisi tehnyt, jos olisi tiennyt siellä maalimiehen olevan. Hyvä pointti kuitenkin, tarkkailla koiraa palatessa takaisin keskilinjalle löydöltä, koska siinä vaiheessa saattaa hyvin tulvia hajua nenään toisesta samalla puolella olevasta ukosta. Joka tapauksessa, Kaisa totesi että Demolla on homma hyvällä mallilla. Hienosti oli muistissa suorat ja syvät pistot, vaikka taukoa on ollut monta kuukautta, ja hyvällä motivaatiolla lähti joka pistolle. Hyvä Demppa!

Iltapäivällä sitten irtorullailmaisuja metsässä. Kaisa opettaa rullaketjun osissa koiralle, jotta joka osaa voi sitten vahvistaa tarvittaessa erikseen. Minäkin olen opettanut Demolle aluksi ensin pelkän näytölle juoksemisen, mutta siihen sitten lisäsin koko lopun rullaketjun.
Aloitettiin treeni pelkällä näytölle juoksemisella, joista pari toistoa. Käytiin yhdessä Demon kanssa viemässä maalimies piiloon, josta piston mallisesti takaisin keskilinjalle ->lähetys näytölle. Nämä menivät hienosti. Seuraavaksi purettiin ketjua enemmän osiin, eli näyttöä seuraava vaihe on rullan luovutus. Vietiin taas yhdessä maalimies piiloon ja palattiin keskilinjalle -> Demo istumaan eteen, annoin sille rullan suuhun, luovutus, sivulle, liina kiinni ja näytölle. Näitä pari toistoa. Sitten koko ketju niin, että vietiin mm piiloon ja lopuksi yksi, jossa mm valmiina lähellä piilossa. Viimeisellä kerralla pudotti rullan kun jäi haistelemaan jotain pissaa matkan varrelle. Toi kuitenkin rullan pyynnöstä, mutta näytöllä pysähtyi samaan pissakohtaan. Tässä kohtaa uusittiin koko ketju, eli mm:lle uusi rulla. Demolla selkeästi ketjun heikoin kohta on rullan luovutus. Paikka ei ole ihan selkeä, juoksee monesti minusta ohi ja rulla tipahtaa suusta. Siksi Kaisa sanoi, että nyt täytyy treenata paljon rullan luovutusta ennenkuin siirtyy koko ketjuun. Tyyliin 2 x pelkkä näyttö, 7 x rullan luovutus + näyttö, 1 x koko ketju jne. 

Antoisa päivä, Kaisa on edelleen mun idoli :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti