(kuva Elina Niemi)

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

30.3.2013 Ilmaisuja + esineitä

Blogin päivittämisessä onkin taas vierähtänyt tovi. Mitähän tähän väliin on mahtunut... Parit paimennustreenit ainakin. Siellä ei mitään mullistavaa ole tapahtunut, eikä sen puoleen suurempaa edistymistäkään. Samoja harjoituksia ollaan tehty, poispäin ajoa liinassa ja kaaria. Edelleen Demon tekee mieli tehdä syöksyjä lampaiden sekaan, jos vain mahdollisuus aukenee. 

Lisäksi ollaan treenattu kotitokoa säännöllisen epäsäännöllisesti. Työn alla ovat erityisesti kaukot, luoksetulon pysäytys ja ruutu. Nyt on kotipiha ollut sen verran jäinen, ettei vauhdikkaampia liikkeitä ole uskaltanut ottaa. Hallivuorosta luovuttiin helmikuun lopussa.

Tänään hakuryhmän kanssa Keravalla Klondyke -talon vieressä olevassa pikku metsässä. Lunta oli vielä reilusti, mutta onneksi se ei hirveesti upottanut.

Demolla on ollut jonkin verran taukoa, eikä ilmaisuja ole juuri metsässä otettu, niin aloitettiin ihan lyhyellä välimatkalla. Irtorullat siis, ja alkuun näytettiin selvästi, että on rulla ja se on mm:n jalan vieressä. Hyvin meni, joten pidennettiin matkaa joka toistolla, olisiko vikalla kerralla ollut noin 30 metriä. Toistoja tuli n. 4-6. Rullan luovutukset ihan kelvollisia, olisko kerran tipauttanut mun vieressä, ennenkuin ehdin kopata.

Tallattiin sitten esinekaistale noin 20 x 50 m. Demolle oli ruutuun jäänyt viisi esinettä edelliseltä koiralta nostamatta, mulla ei ollut tarkkaa tietoa niiden sijainnista. Eka esine löytyi noin puolesta välistä aluetta (upposi ekalla pistolla hyvin syvälle), seuraavat kaksi läheltä. Mietin että lopettaisiko tähän, mutta halusin, että Demo vielä käy syvemmällä eikä viimeinen muistikuva jää alueen etuosasta, joten lähetin vielä kerran. Jäi odotetusti pyörimään etualalle, eikä siitä itsenäisesti lähtenyt syvemmälle. Lähetin uudelleen, edelleen edessä pyörimistä, mutta irtosi sitten taaemmaskin ja löysi neljännen esineen. Tässä treenissä positiivista oli se, että vaikka edellisestä esinetreenistä on aikaa, lähti innokkaasti etsimään joka kerta ilman apuja. Mutta kuten olin ajatellutkin, tämä treeni vahvisti sitä ajatusta, että Demon kanssa pitää treenata niin, että esineet ovat melkein joka kerta takarajalla ja vain satunnaisesti edessä. Pitää vahvistaa sitä takarajalle saakka juoksemista. Sillä kuitenkin on nenä auki eikä juokse ruudussa "reikä päässä", niin varmasti löytää ne lähiesineetkin tarvittaessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti