(kuva Elina Niemi)

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

6.11.2012 Paimennus

Seutulassa paimentamassa, kouluttajana Aino Pikkusaari.

Karmea keli, sateli räntää ja laidun paikkapaikoin ihan mutainen. Tehtiin ensin poispäin ajoa liinassa ja samalla harjoiteltiin "aja" ja "rauhassa" käskyjä. Demo menikin rauhallisesti liina löysällä suurimmaksi osaksi. Tultuaan liian lähelle lampaita yritti muutaman kerran rykäistä niiden kimppuun.

Tokalla kierroksella suuntia pyöröaitauksessa. Täällä olikin sitten vähän liikaa "rai rai" -meininkiä... Hyvää ja rauhallista menoakin saatiin aikaiseksi, ja niitä suunnan vaihtoja. Mutta kyllä se vaan yrittää käydä nappasemassa lammasta kankusta aina tilaisuuden tullen, tai ainakin räjäyttämässä lauman ympäriinsä... Huoh.

Mutta Aino laittoi vielä jälkeenpäin mailia, että tykkäsi Demosta ja on sitä mieltä, että siinä varmasti on aineksi kehittyä paimennuksen saralla päteväksi. Juteltiin myös siitä, että vaikka haluan edistyä, niin en halua tehdä liian vaikeita harjoituksia liian nopeasti, ainakaan ymmärtämättä mitä teen ja miksi, koska sitten tulee ihan kaoottinen fiilis, eikä koko homma tunnu enää mukavalta ja rennolta. Aino sanoikin, että hänen mielestään on ensiarvoisen tärkeää saada ohjaaja ymmärtämään, mihin harjoituksella pyritään ja sitä kautta saamaan selkeys asiasta sekä ohjaajalle että koiralle. Hyvä näin. Mennään parin viikon päästä koittamaan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti