(kuva Elina Niemi)

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

24.-25.11.2012 Hakuleiri Rymättylässä (27 ja 28)

Kaisa Hilskan hakuleirillä Rymättylän Lomahyppäyksessä. Leirillä olivat meidän hakuryhmästä mukana Merja, Mari ja Outi (su), muut leiriläiset olivat Kelmi -porukkaa.

Lauantaina aloiteltiin aamupäivällä hakumetsässä, paikkana sama vanha maasto kuin viimeksikin, tällä kertaa vain keskilinja eri suuntaan. Demolle neljä normipistoa, maalimiehet 50 m syvyydessä, ei apuja. Muistaakseni meni ihan ok, ei ainakaan suurempia ongelmia. 

Illalla tehtiin pimeäpartiointia. Demolle alueena yksi mökki pihoineen sekä ranta-alue, joka oli täynnä kaikenlaista romua. Ensimmäinen maalimies löytyi mökin kaiteelta istumasta. Hienosti Demo teki töitä, pitkään yritti paikallistaa hajua, kun ei ole tottunut korkealla olevaan maalimieheen. Seuraava mm löytyi rannasta laattalavan tms. päältä. Tässäkin Demo oli pitkään hajulla, oli jopa ihan maalimiehen vieressäkin jalkopäässä, mutta jätti maalimiehen sitten, kun ei älynnyt mitä pitäisi tehdä, kun mm korkealla. Pyöri siinä lähellä ja odottelin, miten ratkaisee asian. Meni sitten uudelleen mm:lle ja hyppäsi lavaa vasten, jolloin sai palkan. Kolmas mm löytyi ponttoonisaunasta. Hienosti Demo sai hajun jo hirsiseinän läpi kun käveltiin "käytävää" pitkin. Kävin avaamassa oven ja sieltä saunastahan se ukko löytyi. Jännää ja hauskaa tuo pimeäetsintä :)

Sunnuntaina taas hakumetsään heti aamusta. Demolle oli Kaisa sijoitellut maalimiehet, enkä ihan tarkkaan tiennyt mihin, joten lähetin sitten etukulmaan, josta löytyi mm. Toiseen etukulmaan juoksi myös hyvin syvälle, mutta kääntyi sitten vieressä menevälle hiekkatielle ja tuli jostain sieltä takaisin keskilinjalle. Vähän eteenpäin keskilinjalla ja uusi lähetys, siellä mm oli lähipiilossa n. 20 m syvyydessä. Sitten lähetys umpparille. Ei uponnut tarpeeksi syvälle, pariin kertaan kääntyi noin kolmestakympistä 90 astetta eteenpäin radalla. Kolmannella lähetyksellä samasta kohdasta ei enää meinannut irrota. Kaisa kehotti vain haistelemaan ilmaan, pitämään näytön ja kävelemään hiljalleen kohti piiloa. Demo käveli siinä mun vieressä. Jossain vaiheessa sai sitten hajun ja eteni piilolle. Neljäs pisto vasemmalle oli hankala kallionkieleke, mutta tänne Demo eteni hienosti ja löysi mm heti. Viidennellä pistolla oli kaksi maalimiestä samalla linjalla. Lähti vähän vinoon, mutta korjasi syvemmällä ja löysi sen syvemmällä olevan mm:n, lähimm jäi nostamatta. Sitten toiselle puolelle tyhjä pisto, joka olikin tosi hyvä, syvä ja jopa laatikkomallinen. Kutsuin takaisin, lähetin yliheittona toiselle puolelle, josta mm puun takaa heitti heti frisbeen palkaksi.

Kaisa oli sitä mieltä, että Demolle vähitellen tyhjät pistot mukaan kuvioihin, jotta oppii, että on ihan ok ettei aina löydy, eikä siitä tule mitään "kriisiä". Jos jollekin pistolle ei uppoa, niin mennään sinne vaikka yhdessä. Myös ohjaaja nuuskii ilmaa :) Lähetysasento tärkeä, tissit menosuuntaan ja kädellä näyttö niin pitkään, kun haluaa koiran etenevän suoraan. Suosi yliheittoja, menee turhaan aikaa ja energiaa, kun pysäyttelee koiraa keskilinjalla. 

Tosi kiva leiri oli taas, hyviä neuvoja ja hauskaa! Keväällä uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti