(kuva Elina Niemi)

torstai 31. heinäkuuta 2014

26.7.2014 Hakukoe Raasepori (PAHA2)


Hakukokeessa Raaseporissa, tuomarina Kauko Makkonen. Aivan törkeän kuuma päivä, +30 C.

Aloitettiin ekana tottiksella. Kenttä oli vähän kummallinen, jonkinlainen hiekkakuopan pohja, ja esim. hlöryhmä seisoi hiekkatiellä. Demo tuntui alkuun olevan vähän pihalla, oli vähän ottanut painetta myös edellisessä parissa olleesta miehestä, joka huusi kovaa ja vihaisesti koiralleen käskyt. Seuraaminen ei tuntunut oikein hyvältä eikä tarkkaavaiselta ja hlöryhmässä oli jo aika haahuilua. Jäävät liikkeet kaikki erinomaisia, luoksetulossa tuli sanomista vinosta perusasennosta. Tasamaanoudossa jäi seisomaan kapulan kanssa mun eteen, jouduin antamaan toisen käskyn. Hyppyestettä ei suorittanut ollenkaan, määrätietoisesti kiersi mennen tullen. Ihan kuin ei olisi edes tajunnut edessä olevaa estettä, joka olikin kyllä joku paikattu vanerinen viritys. Estenouto taas oli erinomainen, samoin eteenlähetys ja paikallaolo. 81 p.

Sitten hakuosuus. Rata oli toiselta puolelta jyrkkää nousua ja toiselta puolelta laskua. Eka maalimies löytyi kolmannella pistolla ja Demo ilmaisi hienosti. Sitten taas muutamia tyhjiä, jonka jälkeen tuomari lipsautti jotain ”rulla suussa”, itse en nähnyt , mutta koira jäi seisomaan metsään ilman rullaa. Lähetin uudelleen, ja tuli taas rullan kanssa, mutta tiputti ehkä puolessa välissä matkaa. Aika oli loppumassa ja kysyin tuomarilta että voidaanko mennä näytölle, jotta saataisiin kuitenkin mukava lopetus hommalle. Tämä mm jonka kohdalla Demo hyytyi, oli noin 150 metrissä ja pistoja tuli yhteensä tähän saakka noin 8. Viimeinen mm jäi kallion päälle takakulmaan.
 
Kerta kaikkiaan siis liian vaikeat olosuhteet meille, haastava maasto ja tällainen keli. Demo ei vaan kerta kaikkiaan jaksanut pidemmälle. Yritin pistottaa harvakseltaan, mutta ei se auttanut. Noh, tulipa koettua kantapään kautta että näillä keleillä jätetään kyllä tavalliset kokeet väliin, ei tuossa oikein ollut mitään järkeä koko hommassa. Ja treeneissä pitää enemmässä määrin ottaa kuvioihin myös pitkät radat, eli kestävyyden harjoittelu ja etenkin sen ilmaisun vielä silloin, kun on jo väsynyt. Kyllä Demo aina hienosti lähti kun uudelleen lähetin vaikka poikki olikin, mutta se ilmaisu ylämäkeen oli nyt se, joka tökkäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti