(kuva Elina Niemi)

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

30.3.2014 Hakua (4)

Hilskan hakupäivä.

Ensin nopea ilmaisukierros pellolla. Kaksi umpipiiloa (kompostikehikko + tiipii), jotka tuli ilmaista omaan tyyliin. Demo ei juurikaan ole harjoitellut umpparien ilmaisua kiintorullalla, joten varsinkin tiipii vähän ihmetytti alkuunsa. Hyvin ratkaisi kuitenkin. Koira piti myös ottaa hallintaan piilolla, ja tätäkään kun ei olla vielä harjoiteltu, tuotti ekalla piilolla vähän vaikeuksia. Demo vaan kurkotteli reunan yli palkkoja :) Tokalla piilolla sujui jo mallikkaasti.

Kaisa suunnitteli metsätreenin valmiiksi, en tiennyt missä maalimiehet ovat. Oikeaan etukulmaan lähetys, siellä oli tiipii-piilo n. 30 metrissä, jonne tuli kisamainen ilmaisu, ei palkkaa. Hienosti Demo suoriutui, eikä kovin hämääntynyt palkatta jäämisestäkään. Vas.etukulma, jonne ei sitten uponnut vaan lähti vinoon radalla eteenpäin (tuuli etulinjalta päin + rinne, joka vietti sinne etuvinoon). Siellä oli kuitenkin ukko, ilmaisi hänet. Uusi lähetys oikeaan etukulmaan, koska tiesin, että aiemmilla koirakoilla oli monella ollut vielä toinen ukko etukulmassa tiipiin takana. Ja niin oli tälläkin kertaa, ilmaisu sinnekin. Uusi lähetys myös vasempaan etukulmaan, ei edelleenkään mennyt sinne tarpeeksi suoraan ja syvälle, mutta hyväksyin. Seuraava (5.?) pisto oikealle oli tyhjä. Vasemmalle taas tiesin että aiemmilla koirilla oli ollut hankala lähipiilo, josta hajun saadakseen piti koiran juosta just tietystä kohtaa, koska piilo oli jyrkän rinteen alla ja haju nousee suoraan ylöspäin. No se oli helppo, kun tiesin mistä lähettää. Ihana Merja oli täällä piilossa, ja Demolla meni vähän ilmaisu sekaisin. Vei rullaa väkijoukolle, joka ei ollut edennyt keskilinjalla mun perässä, eikä tuonut mulle vaikka pyysin "Tuo!", vaan lähti takaisin Merjan luo. Otti sitten uudelleen rullan ja toi mulle kyllä. Seuraava lähetys samalle puolelle, kun oli enemmän tutkimatonta siellä. Demo oli jo saanut hajun oikealla olevasta mm:stä, eikä oikein tahtonut ekalla kertaa upota vastakkaiselle puolelle. Lähetin uudelleen syvemmältä, nyt ok. Ja sitten sai juosta yliheittona sille mm:lle, jonka oli jo haistanut. Sillä SP.

Demo oli hieno! Joidenkin pistojen suoruudessa parantamisen varaa, mutta Kaisa sanoi vinoon lähtemisen johtuvan siitä, että kun pyydän Demon viereeni, olen kääntyneenä sitä kohti. Ei auta, vaikka korjaan lähetysasentoni, koska se ottaa suunnan jo tuossa vaiheessa. Eli pitääpä keskittyä siihen, että on itse rintamasuunta eteenpäin jo tuossa kohtaa. Ilmaisut metsässä sujuivat hyvin kiintorullalla, ei ongelmaa. Ja motivaatio oli myös kohdallaan, ei mitään epäröintiä senkään jälkeen, kun jäi ilman palkkaa ekalla piilolla.

Noin muuten, oli turhankin rankka päivä, koska meitä oli yhteensä 11 koirakkoa, joka oli aivan liikaa. Päivä venähti kymmenentuntiseksi (+ matkat päälle), eipä siinä lopussa oikein jaksanut oikein enää sataprosenttisesti keskittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti