(kuva Elina Niemi)

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

2.4.2014 Paimennus (8)

Aitopaimen, Launosten kartanolla.

Ensin pienessä aitauksessa vaistonvaraista tasapainottelupyöritystä. Lampaat (10 kpl) olivat sellaisia, jotka eivät tukeutuneet ihmiseen. Niitä oli varsin miellyttävä paimentaa, koska ne eivät suoraan juosseet ihmisen luo koiran mennessä niiden taakse, vaan koira joutui oikeasti ohjaamaan ne haluttuun paikkaan. Eivät myöskään kulkeneet ihan tiiviissä ryhmässä, vaan levisivät leveyssuunnassa, ja Demo sai tosissaan tehdä töitä pitääkseen lauman kasassa. Ja peruskuljetuksessa ne eivät seuranneet ihmistä itse. Eivät siis olleet "liimalampata" ollenkaan. Koiraan hyvin tottuneita kuitenkin, joten eivät ryntäilleet suinpäin minnekään.

Sitten harjoiteltiin aitauksesta toiseen lampaiden siirtämistä muutama kerta, sekä pelkästään lampaiden jättämistä. Yhden kerran Demo kävi pölläyttämässä lampaita, muuten kävi asiallisesti hakemassa ne aitauksesta toiseen. Tehtiin myös kaaria isossa aitauksessa. Pystyin jo lähettämään Demon melkein aitauksen toisesta päästä ja se kävi nätisti ja rauhallisesti irrottamassa lampaat aidasta ja toi ne mulle. Olin ihan yllättynyt, että se uskalsi mennä sinne lampaiden ja aidan väliin, ja toimia siellä vielä rauhallisesti. Vaikeampi vasen kaarikin meni hienosti.

Lopuksi tehtiin vielä poispäin ajoa ja sisäflänkkejä. Vaikeaa se suoraan ajo kyllä on, lähtee niin helposti kaarelle. Varsinkin ne liikkeellelähtökohdat vaikeita. Mutta saatiin ihan hyviäkin pätkiä.

Demo oli tänään ihan super! Huippurauhallinen ja kuuliainen koko treenin ajan, jäi aivan loistava fiilis tuosta treenistä. Harmi vaan, että loppulenkin aikana meni saamaan säkärin lehmien sähköaidasta. Taisi olla aika kova tälli, sen verran paljon pelästyi ja luikki häntä koipien välissä. Toivottavasti on unohtanut sen jo kun ensi viikolla tullaan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti