(kuva Elina Niemi)

torstai 2. elokuuta 2012

2.8.2012 Esineitä, ilmaisua ja tottista

Reijan kanssa treenaamassa, Aran viimeistelytreenejä SM:iä varten.

Käytiin ensin tekemässä esineruutu. Tallattiin 50x50 m ja Reija ehdotti että tehtäis Demolle haamuesineet, joka oli mulle ihan uusi juttu. Esineet 3 kpl vietiin takarajalle, lähelle kulmia ja yksi keskelle. Otettiin jokainen yksitellen, Reija seisoi esineen lähellä tuulen alapuolella ja huusi Demolle "esine, täällä esine!" Ja jäi siis seisomaan paikalleen, kun koira lähetettiin etsimään esinettä. Ensimmäisen Demo paikallisti hyvin, mutta jäi esine suussa pyörimään Reijan ympärille, ei tajunnut että se pitäisi tuoda mulle. Toi sitten, kun huusin "tuo". Toinen esine (kumisuka) oli hankalampi löytää, Reija joutui vähän auttamaan siirtymällä esineen viereen. Palautus ok, huusin taas "tuo". Kolmas esine meni ok, löytyi nopeasti ja palautuskin hyvä, edelleen autoin huutamalla tuo -käskyn. Tämä oli ihan uusi juttu sekä mulle että Demolle, täytyy kokeilla uudelleen toisen kerran. Vaarana luulisin tässä olevan sen, että koira juoksee nenä kiinni apparille saakka, ja etsii vasta siellä apparin lähellä esinettä. Siksi näitä ei varmaan voi kovin montaa harjoitusta tehdä. Mutta joo, varmaan oppii menemään suoraan ko. avulla.

Esinetreenistä ajettiin VPY:n kentälle Siepporinteeseen. Otin Demon kanssa ensin vähän seuraamista ja liikkeestä seisomista pallon kanssa. Sitten Demo paikallamakuuseen, kun Ara treenasi. Sen jälkeen Reijan avustamana etu- ja sivuperusasentoja namilla autettuna. Kokeilin ensin ilman apuja "tänne" -käskyllä, tuli suoraan sivulle. Mistä lie ihmeestä tämän keksinyt. Ilman apuja edestä sivulle jäi vinoon. Joten otettiin sitten selvästi avustettuna kumpikin, ja aika monta toistoa. Tämän jälkeen Reija vei Demon nähden pallon kentän laitaan -> eteenmeno. Yritin vähän seuraamista ennen eteenlähetystä, ja totesin ettei tule mitään, tuijottaa vaan pallon suuntaan. Pitää ottaa tämä asia treenin alle.

Lopuksi vielä muutama irtorullailmaisu. Ensin rulla jalan alla, ei meinannut tajuta, vaan etsi sitä käsien läheltä. Hoksasi kyllä sitten. Juoksi jonkun ihme kaarroksen, ennenkuin toi rullan mulle. Pari seuraavaa ihan ok, autoin käsillä luovutusta eteen. Viimeisellä ei meinannut heti ottaa rullaa vaan kävi ensin pussaamassa Reijaa, toi mulle ihan ok. Täytyy näitä treenata vielä, pääsääntöisesti ottaa rullan ihan hyvin maalimieheltä, mutta luovutuksessa on vielä pientä säätöä. Haluaisin, että tulee suoraan sivulle rulla suussa, mutta tuntuisi olevan Demolle selkeämpi, kun pyytää luovutuksen eteen. Ehkä se alkaa siitä pikkuhiljaa itse siirtyä suoraan sivulle, toivoisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti