(kuva Elina Niemi)

keskiviikko 27. elokuuta 2014

26.8.2014 Paimennus (20)

Seutulassa.

Tehtiin ensin peruskuljetusta ja hakuja isolla laumalla. Tosi tahmeasti liikkuivat nämä lampaat isona laumana, Demo oli käytännössä kiinni viimeisissä lampaissa, ja silti ne välillä seisahtuivat, sai siis todella puskea eteenpäin. Nosto oli myös hieman vaikeaa, kun siinäkin jumittivat.

Toisella kierroksella otettiin pienempi porukka ja yritettiin, huom. todellakin yritettiin ajaa rataa. Ensin haettiin lampaat Kristiinalta, itse pysyin ”tolpalla”. Demo vähän väisti Kristiinaa, oli ensin hankaluuksia saada se menemään tarpeeksi pitkälle ja seuraavaksi nosto, eli irrottaa ne lampaat Kristiinan jaloista. Saatiin me onnistumisiakin, mutta kovin oli epävarmaa. Sitten piti kiertää tolpan ympäri ja ajaa poispäin tynnyriä kohti. Tämä oli se kaikista vaikein osuus, koska me ei saatu niitä lampaita juurikaan menemään suoraan. Demo liikkui aina liikaa jompaankumpaan suuntaan, jolloin se meneminen oli siksakkia lähinnä, ja välillä lampaat karkasivat Kristiinan luokse. Tätä todella täytyy harjoitella enemmän. Poispäin ajon jälkeen vaihto peruskuljetukseen, se sujuu hyvin, ja lopuksi häkitys, sekin meni ok kun nämä lampaat onkin helpompi saada häkkiin kuin esim. ne Virpin lampaat.

Kristiina yritti suostutella lähtemään kisoihin vielä syyskuussa, mutta kyllä tuo meidän meneminen vielä sellaista rävellystä on, että ei mitään järkeä lähteä. Ainakin ensin pitää oppia ohjaamaan Demoa poispäin ajossa, se tuntuu olevan se suurin haaste nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti